Medifit+

LPG endermologie met lasertherapie

Health Clinic Roosendaal start per 1 januari 2020 de samenwerking met Bianca Pascal onder MediFit +

LPG endermologie met lasertherapie

Wat is endermologie?

LPG Endermologie betekent eigenlijk ‘door de huid’. Het is een behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. Het LPG apparaat neemt de huid via zuiging omhoog en op- en afgerold. Door deze beweging worden weefselblokkades opgeheven en ontstaat er een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen wordt sneller gerealiseerd door stimuleren van bloed en lymfcirculatie. Door vorming van collageen en elastinevezels wordt de huid weer beter en gladder.

 

Toepassingen endermologie

De LPG techniek is voor de volgende klachten/ aandoeningen:
– Oedeem- en lipoedeem therapie
 • Cellulitis verminderen
 • Nazorg liposuctie
 • Huid verstevigen
 • Fibrose
 • Verbeteren capillaire vascularisatie
 • Voorkomen en behandelen verkleving littekens
 

Hoe vaak behandelen?

Afhankelijk van de indicatie, de aantal behandelingen is per persoon verschillend en gaat in overleg met de oedeemtherapeut. Bij lipoedeem zijn er minimaal 12- 15 behandelingen nodig met een frequentie van maximaal 2x per week. Bij liposuctie en andere cosmetische ingrepen, gemiddeld 5-10 behandelingen nodig. Ik het geval van een litteken is het afhankelijk van de klacht en de rijping van het litteken. Is deze ouder dan 2 jaar dan is het nauwelijks beïnvloedbaar. De meeste resultaten zijn bereikt binnen de eerste periode na een ingreep.
 

Onderhoud fase

Afhankelijk van de indicatie van uw verwijzing en de klachten, wordt er geadviseerd een behandelfrequentie van 1-2x per maand. Meestal gaat dat in combinatie met compressietherapie.

Limfotronic

Lymfapress

Een lymfapress helpt om lymfevocht uit de armen of benen te verwijderen door pneumatische compressietherapie.

De volgende klachten zijn behandeld met Limfotronic:

 • Lymfoedemen van primaire of secundaire aard, van arm of been.
 • Veneuze klachten of post-trombotische klachten
 • Slecht werkende kuitspierpomp met oedeem
 • Een amputatie/operatie waar lymfeklieren worden beschadigd

 

Hoe vaak behandelen?

Afhankelijk van de indicatie, de aantal behandelingen is per persoon verschillend en gaat in overleg met de oedeemtherapeut.

Bij acute fase zijn er minimaal 6-8 behandelingen nodig met een frequentie van 2x per week. Daarna kunnen er compressiemateriaal gemeten en ingezet worden.

Postoperatief bijvoorbeeld na een nieuwe knie operatie, gemiddeld 5-10 behandelingen nodig in combinatie met compressiemateriaal.

De resultaten zijn gelijk zichtbaar na de eerste behandeling.

Niet te vergeten, oedeem kan een chronische probleem zijn. In deze situatie zijn de klachten recidiverend.

Lymfapress

Onderhoud fase

Afhankelijk van de indicatie of uw verwijzing en de klachten, wordt er geadviseerd een behandelfrequentie van 1-2x per maand. Meestal gaat dat goed in combinatie met compressietherapie.

Wat is oedeemtherapie?

Heeft u huidproblemen waar u graag informatie of hulp bij nodig heeft? Bent u geopereerd en blijft vocht vasthouden? Heeft u pas liposuctie gehad? Of krijgt u in de zomer last van dikke benen? Zijn uw benen altijd dik ongeacht uw levensstijl? Voor alle deze problemen kunt u een afspraak maken, dan bent u bij ons aan het goede adres.

 

De behandelingen zijn doelgericht op uw klachten. Daarvoor kan gekozen worden om een intensieve cardio training te combineren met de lymfapress of LPG endermologie. Voor thuis wordt geadviseerd voor compressietherapie in combinatie met een gezond levensstijl.

Wilt u meer weten? Kijk ook bij de beschrijving van onze apparaten.

Wat is basis osteopathie?

Osteopathie die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam (de organen)een nadelige invloed op de gezondheid heeft.

Basis osteopathie focus zich op blokkades van gewrichten en bindweefsel.

Hieronder vindt u een lijst van de meest voorkomende klachten welke worden behandeld bij MediFit +

 • Pijn en/of stijfheid in gewrichten (rug, bekken, nek, kaak, heupen enz enz)
 • Pijnlijke spieren
 • Peesontstekingen
 • Slijmbeursontstekingen
 • Hoofdpijn
 • Posttraumatische klachten
 • Whiplash
 • Houdingsproblemen
 • Uitstraling in armen of benen
 • Onbegrepen lichamelijke klachten
 • Littekens na operatie (nog in de rijping fase)

Wie is Bianca Pascal

Vanaf eind 2004 ben ik gemigreerd uit Roemenië, waar ik bezig was met mijn opleiding geneeskunde en werkzaam in de zorg als verpleegkundige.

In Nederland, na een intensieve inburgeringscursus, ben ik ingeloot bij Avans Hogeschool Breda en in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut.

Daarna volgde verschillende cursussen en opleidingen waaronder 2013 de manipulatieopleiding aan de Internationale Opleiding Osteopathie te Antwerpen, Medical Taping Concept en Oedeemtherapie in 2018 te Groningen.

Na ongeveer 11 jaar in loondienst te zijn geweest heb ik de stap genomen om een eigen praktijk voor oedeemtherapie en basis osteopathie te starten onder de naam MediFit +

MediFit +

MediFit + is een paramedische praktijk die gebruik maakt van de laatste technologieën en apparaten die normaal gesproken niet te vinden zijn in een particuliere praktijk.

Behalve klassikale behandeling en training voor herstel bij lichamelijk klachten, kan gekozen worden voor bijvoorbeeld krachttrainen met EMS- ofwel Bodytec. Een intensieve conditietraining kan gegeven worden door het gebruiken van loopband met vacuüm.

Voor de oedeempatienten wordt compressietherapie dmv lymfapres en/of apparaat met LPG endermologie werkwijze.

Omdat MediFit + met alle verzekeraars een overeenkomst heeft (behalve CZ- in aanvraag) worden alle medische behandelingen volledig vergoed. Dat betekent dat alle patiënten, ongeacht hun aanvullende verzekering, welkom zijn bij MediFit +

Komt u in behandeling voor basis osteopathie? Dan vergoed de verzekeraar ongeveer 75% van de behandeling.

Voor alle andere behandelingen krijgt u 100% vergoeding. Bent u dus aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan hoeft u nooit een behandeling zelf te betalen, dit gaat automatisch via uw verzekering.

Heeft u een afspraak gemist dan is dit geen probleem maar bij een tweede gemiste afspraak zijn wij genoodzaakt om de kosten hiervoor in rekening te brengen.

 

Alle medische informatie wordt behandeld volgens privacywet van 2019.

Behandelingen

Volgens de planning is Bianca aanwezig om zowel individuele behandelingen uit te voeren maar ook alle trainingen te begeleiden bij patiënten met lichamelijke klachten. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de sportinstructeurs en de therapeut kunnen de patiënten snel herstellen of revalideren. U kunt ten alle tijden de aanwezige therapeut om advies vragen en afspraken maken voor behandeling en training.

Een behandeling bestaat uit 30 minuten en wordt uitsluitend op afspraak ingepland.

 

Tarieven voor individuele behandeling:

 • basis osteopathie 40,20 euro per zitting
 • Oedeemtherapie 41,79 euro per zitting

 

Voor het maken van de afspraken: telefoonnummer 06- 57 79 10 60

Tijdens behandeling kan ik de telefoon niet opnemen, stuur maar een bericht en dan neem ik zsm contact met u op.

Openingstijden (startdatum 01.08.2020)

 

maandag – 09:00 t/m 20:00 u

dinsdag –  niet aanwezig

woensdag – 09:00 t/m 12:00 u

donderdag – 09:00 t/m 12:00 u en 18:00 t/m 21:00 u

vrijdag – 09:00 t/m 12:00 u

zaterdag (bij uitzondering) – 10:00 t/m 12:00 u